Du har kanske hört talas om Daikin, det är nämligen den största leverantören av värmepumpar som finns i Norden. Det kommer från Japan och är välkänt på marknaden. De tillverkar massvis av olika produkter inom luftkonditionering och värmepumpar. De är kända inom branschen som produkter med lång livslängd, hög kvalitet och hög driftsäkerhet. Det finns många fördelar med att ha en värmepump såsom att du får ett behagligare inomhusklimat men även att du reducerar dna övriga värmekostnader och du använder samtidigt värmepumpen som en luftkonditionering i din villa. Har du en gång haft en värmepump vill du inte gå ifrån och leva utan.

Lång försäkring ger trygghet

Ett bevis på att Daikin är säkra på att deras produkter är livsdugliga under lång tid är den garanti de ger. Med en försäkring som du kan köpa till vid köp så kan du få upp till 16 års trygghet. Det är en kompletterande försäkring från Arctic. Med en sådan försäkring kan du vara säker på att ifall något skulle gå sönder så kommer du få hjälp med det. Det troliga är dock att din Daikin värmepump kommer arbeta på utan att du behöver nyttja försäkringen men det är skönt att ha.

Daikin är inte bara kända för sin långa levnadstid för värmepumpar utan även för sin innovationsanda. Daikin är ett företag som går i bräschen för innovationer när det kommer till värmepumpar och de lägger mycket tid och resurser på att utveckla och forska inom området. Några saker som de har kommit på som har blivit standard inom branschen är Swingkompressorn och titanapatitfiltret. Det som är på agendan nu är att hitta ett nytt köldmedium för att kunna möta framtidens krav. I och med att Daikin är så stora och verksamma på olika ställen i världen så ar de lokala experter på varje geografiskt område för att kunna vara så bra som möjligt just på den plats de verkar.

Några bra saker med Daikin

Att de har lokala experter gör att de alltid har rätt produkter för varje geografiskt område. I Norden till exempel så har vi ett större behov av att kunna värma upp vid väldigt låga temperaturer på vintern till inte så låga på hösten och våren. De låga temperaturerna gör att det måste till en väldigt effektiv avfrostningsteknik vilket kanske inte behövs på andra ställen.

Swingkompressorn är patenterad av Daikin och det går inte att förklara utan att bli allt för långrandig och är du inte i branschen är det antagligen inte intressant. Det korta svaret är dock att det finns väldig få rörliga delar vilket gör att livstiden för kompressorn blir mycket längre. Det som oftast går sönder på produkter är nämligen de rörliga delarna och då finns det starka incitament till att ha så få rörliga delar som möjligt.

Daikin jobbar ständigt för att deras värmepumpar ska vara så energisnåla som möjligt. De arbetar alltid med att ha så låg förbrukning av elektricitet som möjligt vilket gör det billigare för dig och bättre för miljön då all elektricitet vi använder kommer ifrån naturen på något sätt.

Många modeller

Det finns massvis av olika modeller och det beror helt på ditt behov vilken du behöver. Har du ett stort rum du ska värma? Hur varmt vill du att det ska vara? Ska du kunna styra den med din mobil? Alla dessa frågor kommer du behöva svara på innan du köper en värmepump från Daikin för att kunna få en som matchar ditt behov på bästa sätt. Hur stort ditt rum är den viktigaste aspekten när du ska välja en modell. Är du osäker så kommer de att hjälpa dig i butiken.